Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Καμπύλη τιτλοποίησης βάσης οξέος αμινοξέων

Nov 02, 2017

Τα αμινοξέα είναι οι ενώσεις που υποκαθίστανται από αμινοξέα, τα οποία περιέχουν αμινο και καρβοξυλομάδες. Παρόμοια με τα υδροξυοξέα, τα αμινοξέα μπορούν να χωριστούν σε άλφα-βήτα, γ-αμινοξέα, αλλά τα αμινοξέα που λαμβάνονται με πρωτεόλυση είναι αλφα-αμινοξέα και υπάρχουν μόνο δυο δωδεκάδες από αυτά, τα οποία είναι οι βασικές μονάδες που συνθέτουν την πρωτεΐνη.

Τα αμινοξέα είναι οι βασικές ουσίες που αποτελούν την πρωτεΐνη που απαιτείται για τη διατροφή των ζώων. Οργανικές ενώσεις που περιέχουν αλκαλικά αμινοξέα και όξινες καρβοξυλικές ομάδες. Η αμινομάδα είναι άλφα-άμινο στον άλφα άνθρακα. Τα αμινοξέα που αποτελούν τις πρωτεΐνες είναι ως επί το πλείστον άλφα-αμινοξέα.

Τα αμινοξέα μπορούν να διαδραματίσουν τους ακόλουθους ρόλους στο σώμα μέσω του μεταβολισμού: Να γίνουν οξέα, ορμόνες, αντισώματα, κρεατίνη κ.λπ. Γυρίστε σε υδατάνθρακες και λίπη. Οξειδώνει το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό και την ουρία, παράγοντας ενέργεια.

Αμινοξέα ως άχρωμο, περισσότερο από 200 ℃, σημείο τήξης από το μέσο όρο πολύ υψηλότερο σημείο τήξης των οργανικών ενώσεων. Το αλφα-αμινοξύ έχει τέσσερις διαφορετικές γεύσεις οξύ, γλυκό, πικρό και φρέσκο. Το γλουταμινικό νάτριο και η γλυκίνη είναι τα πλέον χρησιμοποιούμενα αρώματα. Το άμινο άλας είναι γενικά αδιάλυτο σε νερό, διάλυμα οξέος και αλκαλικό διάλυμα, μη διαλυτό ή διαλυτό σε οργανικούς διαλύτες όπως αιθανόλη ή αιθέρα. Αμινοξέα στην υδατοδιαλυτότητα της διαφοράς είναι πολύ μεγάλη, όπως η ελάχιστη διαλυτότητα τυροσίνη, 25 ℃, η τυροσίνη διαλύεται μόνο 0,045 γραμμάρια 100 γραμμάρια νερού, αλλά σε ζεστό πετσέτα τυροσίνη διαλυτότητα είναι μεγαλύτερη. Η λυσίνη και το σπερμαϊκό είναι συχνά παρόν με τη μορφή υδροχλωρικού οξέος, επειδή είναι πολύ διαλυτά στο νερό και είναι δύσκολο να κρυσταλλωθούν εξαιτίας της παρασιτοκτόνου [5].

(1) το χρώμα και το χρώμα των διαφόρων κοινών αμινοξέων είναι εύκολο να είναι άχρωμοι κρύσταλλοι και το κρυσταλλικό σχήμα ποικίλλει ανάλογα με τη δομή των αμινοξέων. Για παράδειγμα, το 1-μονογλουταμικό οξύ είναι ένα τετράγωνο και το D μονογλουταμικό οξύ είναι ένα διαμάντι σε σχήμα νιφάδα.

(2) κρυστάλλωση αμινοξέων υψηλού σημείου τήξης, το σημείο τήξης είναι συνήθως 200 ~ 200 ℃, πολλά αμινοξέα σε ή κοντά στο σημείο τήξης θα κατανεμηθεί σε αμίνη και CO2.

(3) τα περισσότερα αμινοξέα διαλυτότητας είναι διαλυτά στο νερό. Η διαλυτότητα διαφορετικών αμινοξέων στο νερό είναι διαφορετική, όπως διαλυτότητα λυσίνης, αργινίνης και προλίνης. Η διαλυτότητα της τυροσίνης, της κυστεΐνης και της ιστιδίνης είναι πολύ μικρή. Όλα τα είδη αμινοξέων είναι διαλυτά σε ισχυρές βάσεις και ισχυρά οξέα. Αλλά τα αμινοξέα είναι αδιάλυτα ή ελαφρώς διαλυτά σε αιθανόλη.

(4) τα αρωματικά αμινοξέα και τα παράγωγά τους έχουν μια ορισμένη γεύση, όπως ξινό, γλυκό, πικρό κλπ. Η γεύση του είδους σχετίζεται με τον τύπο του αμινοξέος και την τρισδιάστατη δομή. Γενικά, το αμινοξύ τύπου d έχει γλυκιά γεύση και η γλυκιά του ένταση είναι υψηλότερη από το αντίστοιχο L 1 αμινοξύ.

(5) οι ιδιότητες υπεριώδους απορρόφησης διαφόρων κοινών αμινοξέων δεν έχουν ικανότητα να απορροφούν το ορατό φως. Αλλά η τυροσίνη, η τρυπτοφάνη και η φαινυλαλανίνη έχουν προφανή φωτοαπορρόφηση στην υπεριώδη περιοχή. Οι περισσότερες πρωτεΐνες περιέχουν αυτά τα τρία αμινοξέα, ειδικά τυροσίνη. Συνεπώς, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να ανιχνευθεί ποσοτικά με χαρακτηριστική απορρόφηση υπεριώδους ακτινοβολίας μήκους κύματος 280 mm.

Καμπύλη τιτλοποίησης βάσης αμινοξέων

Γλυκίνη, για παράδειγμα: ΜυοΓ γλυκίνη διαλυτή στο νερό, το ρΗ διαλύματος είναι 5,97, με τυποποιημένη τιτλοδότηση ΝαΟΗ και ΗΟΙ αντιστοίχως, τιμή ρΗ διαλύματος ως τεταγμένη, προσθήκη ΗΟΙ και ΝθΟΗ, η τετμημένη δηλώνει τον αριθμό γραμμομορίων, την καμπύλη τιτλοδότησης . Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της καμπύλης είναι ότι σε ρΗ = 2,34 και ρΗ = 9,60, υπάρχουν δύο σημεία καμπής, τα οποία είναι pK1 και ρΚ2 αντίστοιχα. Κανόνας: ρΗ [ρ]. > ρΗ> ρΚ2 ', [R] [R +]> [R +]; Όταν το ρΗ είναι ρΙ, το καθαρό φορτίο είναι μηδέν, [R] = [R-]; Όταν το ρΗ <ρι, το="" καθαρό="" φορτίο="" είναι=""> Όταν έχετε pH> pI, το καθαρό φορτίο είναι "-