Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Φυσιολογική δραστηριότητα και απορρόφηση αμινοξέων

Oct 11, 2017

Το χυμικό οξύ (Humic Acid, συντομογραφημένο ΗΑ) είναι ένα φυτικό και ζωικό κατάλοιπο, το Αμινοξύ είναι κυρίως φυτικό υπόλειμμα, μέσω μικροβιακής αποσύνθεσης και μετασχηματισμού, καθώς και μια σειρά σύνθετων διαδικασιών γεωχημικών αντιδράσεων και συσσωρεύει μια κλάση οργανικής ύλης. Αποτελείται από αρωματικές και διάφορες λειτουργικές ομάδες πολυμερών οργανικών οξέων, με καλή φυσιολογική δραστικότητα και απορρόφηση, συμπλοκοποίηση αμινοξέων, ανταλλαγή και άλλες λειτουργίες. Το χυμικό οξύ είναι το κύριο στοιχείο του άνθρακα, του υδρογόνου, του οξυγόνου, του αζώτου, του θείου, είναι αρωματικές ενώσεις πολυσθενούς τύπου φαινόλης και πολυσυμπυκνώματα αζωτούχων ενώσεων.

Διανέμονται ευρέως σε λιθάνθρακα χαμηλής ποιότητας, έδαφος Αμινοξέων, ιζήματα ύδατος, ζωικά περιττώματα, οργανικά λιπάσματα, κατάλοιπα ζώων και φυτών κ.ο.κ. Συχνά βλέπουμε ότι το χώμα είναι μαύρο, επειδή το χουμικό οξύ (που δεν περιέχει, λιγότερο χουμικό οξύ είναι κίτρινο) στον καπνό χαμηλής ποιότητας (χονδρέμποροι άνθρακα, λιγνίτη, τύρφη) έχει το υψηλότερο (30 ~ 80% ακολουθούμενη από οργανικό λίπασμα (περίπου 5 έως 20%). Ο άνθρακας τεχνητά οξειδώνεται (όπως επεξεργάζεται με αέρα, όζον αμινοξέων ή νιτρικό οξύ) για να σχηματίσει αναγεννημένο χουμικό οξύ

Σύμφωνα με τη διαλυτότητα στο διαλύτη και την ταξινόμηση χρώματος, το αμινοξύ μπορεί να χωριστεί σε τρία συστατικά: ① διαλυμένο σε ακετόνη ή αιθανόλη μέρος που ονομάζεται καφέ οξύ? ② αδιάλυτο στο τμήμα ακετόνης που ονομάζεται μαύρο φουλβικό οξύ. ③ διαλυτό στο νερό ή λεπτό Το όξινο μέρος ονομάζεται φουλβικό οξύ

Για την γεωργία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετα θρεπτικών συστατικών, ρίζες και πρόσθετα λιπασμάτων Zhuanggan, βελτιωτικά εδάφους, ρυθμιστές ανάπτυξης φυτών, ενώσεις λιπασμάτων λιπάσματος, ψυκτικοί παράγοντες αμινοξέων, παράγοντες ξηρασίας, σύνθετοι συνεργιστές λιπασμάτων και άζωτο, φωσφόρος, κάλιο και άλλα στοιχεία με λιπάσματα με χουμικό οξύ, με αποδοτικότητα λιπασμάτων, βελτίωση του εδάφους, τόνωση της καλλιέργειας, βελτίωση της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και άλλες λειτουργίες. Το χουμικό οξύ και τα εκχυλίσματα, η ατραζίνη και άλλα παρασιτοκτόνα που αναμιγνύονται με το αμινοξύ μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα, την παρεμπόδιση της υπολειμματικής τοξικότητας. το ανθρακικό νάτριο είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της σήψης της μηλιάς.

Τα αμινοξέα στο ρόλο της ανάπτυξης των φυτών έχουν τρία: 1) οργανική πηγή θρεπτικού συστατικού αζώτου, 2) παράγοντα χηλίωσης μεταλλικών ιόντων. (Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, μαγγάνιο, ψευδάργυρος, χαλκός Αμινοξέος, μολυβδαίνιο, βόριο, σελήνιο κ.λπ.) μεταφέρονται εύκολα στο φυτό με τη δράση των μεταλλικών ιόντων συμπλοκοποίησης και των βασικών στοιχείων και ιχνοστοιχείων ασβέστιο, Βελτίωση της χρήσης φυτών διαφόρων θρεπτικών συστατικών, 3) παρασκευάσματα ενζύμων. Τα αμινοξέα είναι οι επιταχυντές και οι καταλύτες για τη σύνθεση διαφόρων ενζύμων σε φυτά, τα αμινοξέα που παίζουν σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των φυτών. Ωστόσο, τα αμινοξέα στο έδαφος εύκολα αφομοιώνονται από βακτήρια, αποσύνθεση, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως βασικό λίπασμα στο έδαφος, αλλά από φυλλώδες λίπασμα, ψεκάζεται στα φύλλα έτσι ώστε τα φυτά απευθείας μέσω της απορρόφησης των φύλλων των αμινοξέων και άλλων στοιχεία.