Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Αμινοξέα Οι φυσικές και χημικές ιδιότητες

Sep 05, 2017

Τα αμινοξέα είναι τα βασικά συστατικά μιας τάξης οργανικών ενώσεων που περιέχουν αμινο και καρβοξυλομάδες. Με μια ευρεία έννοια, μια οργανική ένωση που περιέχει ένα αλκαλικό αμινοξύ που περιέχει μια καρβοξυλική ομάδα οξέος, αλλά το γενικό αμινοξύ, είναι η δομική μονάδα που αποτελεί την πρωτεΐνη.

Τα αμινοξέα είναι οι βασικές ουσίες που αποτελούν την πρωτεΐνη που απαιτείται για τη διατροφή των ζώων. Οργανικές ενώσεις που περιέχουν αλκαλικά αμινοξέα και όξινες καρβοξυλικές ομάδες. Η αμινομάδα είναι άλφα-άμινο στον άλφα άνθρακα. Τα αμινοξέα που αποτελούν τις πρωτεΐνες είναι ως επί το πλείστον άλφα-αμινοξέα.

Τα αμινοξέα μπορούν να διαδραματίσουν τους ακόλουθους ρόλους στο σώμα μέσω του μεταβολισμού: Να γίνουν οξέα, ορμόνες, αντισώματα, κρεατίνη κ.λπ. Γυρίστε σε υδατάνθρακες και λίπη. Οξειδώνει το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό και την ουρία, παράγοντας ενέργεια.

Οι φυσικές και χημικές ιδιότητες

Αμινοξέα ως άχρωμο, περισσότερο από 200 ℃, σημείο τήξης από το μέσο όρο πολύ υψηλότερο σημείο τήξης των οργανικών ενώσεων. Το αλφα-αμινοξύ έχει τέσσερις διαφορετικές γεύσεις οξύ, γλυκό, πικρό και φρέσκο. Το γλουταμινικό νάτριο και η γλυκίνη είναι τα πλέον χρησιμοποιούμενα αρώματα. Το άμινο άλας είναι γενικά αδιάλυτο σε νερό, διάλυμα οξέος και αλκαλικό διάλυμα, μη διαλυτό ή διαλυτό σε οργανικούς διαλύτες όπως αιθανόλη ή αιθέρα. Αμινοξέα στην υδατοδιαλυτότητα της διαφοράς είναι πολύ μεγάλη, όπως η ελάχιστη διαλυτότητα τυροσίνη, 25 ℃, η τυροσίνη διαλύεται μόνο 0,045 γραμμάρια 100 γραμμάρια νερού, αλλά σε ζεστό πετσέτα τυροσίνη διαλυτότητα είναι μεγαλύτερη. Η λυσίνη και το σπερμαϊκό είναι συχνά παρόν με τη μορφή υδροχλωρικού οξέος, επειδή είναι πολύ διαλυτά στο νερό και είναι δύσκολο να κρυσταλλωθούν εξαιτίας της εκχύλισης.

(1) το χρώμα και το χρώμα των διαφόρων κοινών αμινοξέων είναι εύκολο να είναι άχρωμοι κρύσταλλοι και το κρυσταλλικό σχήμα ποικίλλει ανάλογα με τη δομή των αμινοξέων. Για παράδειγμα, το 1-μονογλουταμικό οξύ είναι ένα τετράγωνο και το D μονογλουταμικό οξύ είναι ένα διαμάντι σε σχήμα νιφάδα.

(2) κρυστάλλωση αμινοξέων υψηλού σημείου τήξης, το σημείο τήξης είναι συνήθως 200 ~ 200 ℃, πολλά αμινοξέα σε ή κοντά στο σημείο τήξης θα κατανεμηθεί σε αμίνη και CO2.

(3) τα περισσότερα αμινοξέα διαλυτότητας είναι διαλυτά στο νερό. Η διαλυτότητα διαφορετικών αμινοξέων στο νερό είναι διαφορετική, όπως διαλυτότητα λυσίνης, αργινίνης και προλίνης. Η διαλυτότητα της τυροσίνης, της κυστεΐνης και της ιστιδίνης είναι πολύ μικρή. Όλα τα είδη αμινοξέων είναι διαλυτά σε ισχυρές βάσεις και ισχυρά οξέα. Αλλά τα αμινοξέα είναι αδιάλυτα ή ελαφρώς διαλυτά σε αιθανόλη.

(4) τα αρωματικά αμινοξέα και τα παράγωγά τους έχουν μια ορισμένη γεύση, όπως ξινό, γλυκό, πικρό κλπ. Η γεύση του είδους σχετίζεται με τον τύπο του αμινοξέος και την τρισδιάστατη δομή. Γενικά, το αμινοξύ τύπου d έχει γλυκιά γεύση και η γλυκιά του ένταση είναι υψηλότερη από το αντίστοιχο L 1 αμινοξύ.

(5) οι ιδιότητες υπεριώδους απορρόφησης διαφόρων κοινών αμινοξέων δεν έχουν ικανότητα να απορροφούν το ορατό φως. Αλλά η τυροσίνη, η τρυπτοφάνη και η φαινυλαλανίνη έχουν προφανή φωτοαπορρόφηση στην υπεριώδη περιοχή. Οι περισσότερες πρωτεΐνες περιέχουν αυτά τα τρία αμινοξέα, ειδικά τυροσίνη. Συνεπώς, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μπορεί να ανιχνευθεί ποσοτικά με χαρακτηριστική απορρόφηση υπεριώδους ακτινοβολίας μήκους κύματος 280 mm.

Μια σημαντική οπτική ιδιότητα των αμινοξέων είναι η απορρόφηση του φωτός. 20 είδη Pr - AA ήταν η απορρόφηση φωτός στην ορατή στην υπεριώδη περιοχή (<220 nm)="" έχουν="" την="" απορρόφηση="" φωτός="" στην="" υπεριώδη="" περιοχή="" (κοντά="" στην="" υπεριώδη="" ζώνη)="" (220="" nm="" έως="" 300="" nm)="" μόνο="" τρεις="" δυνατότητες="" απορρόφησης="" φωτός="" aa,="" οι="" τρεις="" τα="" είδη="" αμινοξέων="" είναι="" η="" φαινυλαλανίνη,="" η="" τυροσίνη="" και="" η="" τρυπτοφάνη,="" επειδή="" r="" η="" βάση="" περιέχει="" συστήματα="" διπλού="" δεσμού="" συζευγμένα="" με="" βενζολικό=""> Η μέγιστη απορρόφηση των ακτίνων ΑΑ στα 259 nm, το τυρί ΑΑ στα 278 nm, το χρώμα ΑΑ στα 279 nm, οι πρωτεΐνες γενικά περιέχουν τρία είδη υπολειμμάτων ΑΑ, οπότε η μέγιστη απορρόφηση τους σε μήκος κύματος περίπου 280 nm, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί φασματοφωτομετρική μέθοδος. βολικό για τον προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Η βάση του φασματοφωτομετρικού προσδιορισμού της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες είναι ο νόμος του lambert-beer. Η απορρόφηση του διαλύματος πρωτεΐνης στα 280 nm είναι ανάλογη προς τη συγκέντρωσή του.