Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Αμινοξέα Ο ρόλος του

Sep 04, 2017

1, η πέψη και η απορρόφηση πρωτεΐνης στο σώμα μέσω του αμινοξέως για να ολοκληρωθεί: ως το σώμα των πρώτων διατροφικών στοιχείων της πρωτεΐνης, ο ρόλος της στη διατροφή των τροφίμων είναι προφανής, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στο ανθρώπινο σώμα, και χρησιμοποιείται με το να γίνει ένα μικρό μόριο αμινοξέων.

2, αποτέλεσμα ισορροπίας αζώτου: Όταν η καθημερινή διατροφή των πρωτεϊνών και η ποσότητα των κατάλληλων, η πρόσληψη αζώτου από τα κόπρανα, τα ούρα και τις εκπομπές του δέρματος του αζώτου είναι ίση, γνωστή ως η συνολική ισορροπία του αζώτου. Είναι στην πραγματικότητα η πρωτεΐνη και τα αμινοξέα μεταξύ της συνεχούς σύνθεσης και της αποσύνθεσης της ισορροπίας μεταξύ. Η κανονική ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης θα πρέπει να διατηρείται σε ένα ορισμένο εύρος, να αυξάνει ή να μειώνει ξαφνικά την ποσότητα πρόσληψης τροφής, το σώμα μπορεί ακόμη να ρυθμίζει το μεταβολισμό της πρωτεΐνης για να διατηρεί την ισορροπία του αζώτου. Τρώγοντας πάρα πολύ πρωτεΐνη, πέρα ​​από το σώμα για να ρυθμίσετε την ικανότητα εξισορρόπησης του μηχανισμού θα καταστραφεί. Μην τρώτε πρωτεΐνες, η πρωτεΐνη του σώματος εξακολουθεί να είναι αποσύνθεση, η συνεχιζόμενη αρνητική ισορροπία αζώτου, αν δεν είναι έγκαιρη να λάβει μέτρα για να διορθωθεί, τελικά θα οδηγήσει σε θάνατο αντισώματος.

3, σε ζάχαρη ή λίπος: καταβολισμός αμινοξέων που παράγεται από το α-κετο οξύ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, το μονοπάτι του μεταβολισμού του σακχάρου ή του λιπιδίου. το α-κετο οξύ μπορεί να συντεθεί σε νέα αμινοξέα ή να μετατραπεί σε σάκχαρο ή λίπος ή στο τρικαρβοξυλικό οξύ για να οξειδωθεί σε CO2 και Η2Ο και να απελευθερώσει ενέργεια.

4, που εμπλέκονται στη σύνθεση των ενζύμων, ορμόνες, μερικές βιταμίνες: η χημική φύση του ενζύμου είναι μια πρωτεΐνη (μόρια αμινοξέων), όπως αμυλάση, πεψίνη, χολινεστεράση, καρβονική ανυδράση, τρανσαμινάση και ούτω καθεξής. Η σύνθεση της ορμόνης που περιέχει άζωτο είναι μια πρωτεΐνη ή ένα παράγωγο αυτής, όπως η αυξητική ορμόνη, η θυρεοειδής διεγερτική ορμόνη, η αδρεναλίνη, η ινσουλίνη, η προαγωγή της εντερικής ορμόνης και τα παρόμοια. Μερικές βιταμίνες μετατρέπονται από αμινοξέα ή σε συνδυασμό με πρωτεΐνες. Τα ένζυμα, οι ορμόνες, οι βιταμίνες στην ρύθμιση της φυσιολογικής λειτουργίας, ο καταλυτικός μεταβολισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

5, το σώμα χρειάζεται απαραίτητα αμινοξέα: απαιτήσεις αιθέριων αμινοξέων για ενήλικες περίπου 20% των απαιτήσεων πρωτεϊνών, - 37%.