Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Η BASF εισέρχεται στην αγορά της ινδικής φυτοπροστασίας για το ρύζι

Οι αγρότες του ρυζιού στην Ινδία θα μπορέσουν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και το εισόδημα με τη βοήθεια των λύσεων της BASF για την προστασία των καλλιεργειών για το ρύζι, που είναι διαθέσιμες στη χώρα για πρώτη φορά.

"Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τους καλλιεργητές ρυζιού της Ινδίας να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Θα αφιερώσουμε την εμπειρία της BASF στη σύγχρονη και βιώσιμη γεωργία στις ανάγκες της ινδικής κοινότητας καλλιέργειας ρυζιού ", δήλωσε ο Markus Heldt, Πρόεδρος του τμήματος προστασίας καλλιεργειών της BASF, στην εκδήλωση εκτόξευσης στο Hyderabad της Ινδίας. Η BASF είναι παγκόσμιος ηγέτης στην προστασία των καλλιεργειών, με συνολικές πωλήσεις άνω των 5,8 δισ. Ευρώ το 2015.

Το ρύζι είναι η σημαντικότερη καλλιέργεια τροφίμων της Ινδίας, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια μετρικούς τόνους που παράγονται ετησίως. Επιπλέον, η Ινδία είναι σημαντικός εξαγωγέας ρυζιού στην παγκόσμια αγορά, εξάγοντας πάνω από 10 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως, με σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής. "Με τις νέες προσφορές μας για ρύζι στην Ινδία, ενισχύουμε τη συμβολή μας στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για γεωργικές τεχνολογίες στην Ινδία, μία από τις μεγαλύτερες γεωργικές αγορές στον κόσμο", δήλωσε ο Heldt.

Με την έναρξη αυτή, η BASF παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις που διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις σημαντικές ασθένειες, ζιζάνια και παράσιτα του ρυζιού, ενώ ικανοποιούν τις προσδοκίες των καταναλωτών για υγιεινά, υψηλής ποιότητας τρόφιμα. Αυτά περιλαμβάνουν τα μυκητοκτόνα Seltima και Adexar, τα οποία καταπολεμούν μια σειρά από ανθεκτικές ασθένειες του ρυζιού, συμπεριλαμβανομένης της μούχλας και της έκρηξης του θύλακα. Το Seltima είναι ένα μυκητοκτόνο της BASF AgCelence, το οποίο όχι μόνο ελέγχει τις ασθένειες αλλά παράγει και υψηλότερες αποδόσεις. Το ζιζανιοκτόνο της BASF Basagran θα ξεκινήσει επίσης στην Ινδία, επιλύοντας τα δύσκολα προβλήματα ζιζανίων που αντιμετωπίζουν οι Ινδοί αγρότες. Τα επόμενα τρία χρόνια, στην Ινδία θα ξεκινήσουν πρόσθετα προϊόντα για την κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης για σύγχρονες γεωργικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπερσύγχρονων ζιζανιοκτόνων, μυκητοκτόνων και εντομοκτόνων.

Η BASF απασχολεί μια αφοσιωμένη ομάδα από περίπου 200 εμπειρογνώμονες για την προστασία των καλλιεργειών στην Ινδία για να εξασφαλίσει άμεση παρουσία στην αγορά και είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές προχωρημένων λύσεων φυτοπροστασίας της Ινδίας, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές καλλιέργειες, όπως σόγια, καλαμπόκι, βαμβάκι, σιτάρι, και τώρα το ρύζι. Η εταιρεία αναζητά συνεχώς νέα δραστικά συστατικά που μπορούν να ελέγξουν τα παράσιτα των καλλιεργειών με μοναδικούς τρόπους. Η BASF δημιούργησε ένα σταθμό γεωργικής έρευνας στη Pune το 2015, ο οποίος επικεντρώνεται στην τοπική και παγκόσμια γεωργική έρευνα. Επίσης, λειτουργεί ένα παγκόσμιο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην περιοχή Thane στο Navi Mumbai, με επίκεντρο την οργανική σύνθεση, την προηγμένη έρευνα διεργασιών και διαμόρφωσης, τη χημεία των ανακαλύψεων για σύγχρονες γεωργικές λύσεις και τη μοριακή μοντελοποίηση. Το 2015, η BASF επένδυσε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε έρευνα στον τομέα της προστασίας των καλλιεργειών παγκοσμίως.

"Με πρωτοβουλίες όπως το Make in India, Smart Cities και Swachh Bharat, η Ινδία σήμερα έχει να κάνει με την ταχεία και βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει τεράστια αύξηση των απαιτήσεων του πληθυσμού για καλύτερη διατροφή, στέγαση και κινητικότητα, καθώς και για καθαρό φαγητό, νερό και αέρα. Αυτό προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για τη χημική βιομηχανία καθώς και για τη BASF. Και η BASF επενδύει ενεργά στην Ινδία για να πραγματοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες », δήλωσε ο Δρ. Raman Ramachandran, Πρόεδρος των εταιρειών BASF στην Ινδία.

Ο όμιλος BASF έχει επενδύσει σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ στην Ινδία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και της καινοτομίας, στην υποστήριξη των τοπικών βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της επιστημονικής γεωργίας και της παραγωγής τροφίμων, στις βιώσιμες μεταφορές, τη ρύπανση και τον έλεγχο των εκπομπών, υποδομή.


Πηγή από το www.agribusinessglobal.com