Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Η Cherry προτιμά τα οργανικά λιπάσματα ή σύνθετα λιπάσματα;

May 30, 2018

image.png

Τα οργανικά λιπάσματα περιέχουν πολλά βιολογικά υλικά, τα υπολείμματα των ζώων και των φυτών, τα απόβλητα, τα απόβλητα, όπως η εφαρμογή οργανικής κοπριάς όχι μόνο παρέχουν ολοκληρωμένη διατροφή για τις καλλιέργειες και το μακρύ αποτέλεσμα λιπάσματος, μπορεί να αυξήσει και να ενημερώσει την οργανική ύλη του εδάφους, , τη βελτίωση των φυσικών και χημικών ιδιοτήτων του εδάφους και της βιολογικής δραστηριότητας.

Το σύνθετο λίπασμα είναι ανόργανο, συνήθως υψηλής περιεκτικότητας σε χημικά λιπάσματα που παράγεται με φυσική ή χημική σύνθεση. Είναι πολύ σημαντικό να εξισορροπηθεί η γονιμοποίηση, να βελτιωθεί η χρήση των λιπασμάτων και να προωθηθεί υψηλή απόδοση και σταθερή απόδοση των καλλιεργειών.

Όταν πρόκειται για τα δύο λιπάσματα, η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα οργανικά λιπάσματα. Επειδή η περιοριστική κατάσταση του σύνθετου λιπάσματος είναι μεγαλύτερη από εκείνη του οργανικού λιπάσματος. Οι αναλογίες των θρεπτικών ουσιών είναι πάντα σταθερές και οι τύποι, οι ποσότητες και οι αναλογίες των θρεπτικών ουσιών που απαιτούνται από τα διαφορετικά εδάφη και καλλιέργειες ποικίλλουν. Πριν από τη χρήση, η μέτρηση του εδάφους πρέπει να γίνει για να κατανοηθεί η υφή και η διατροφική κατάσταση του εδάφους στο πεδίο. Επιπλέον, πρέπει να συνδυάζεται με μονάδες λιπασμάτων για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων. Στην πραγματικότητα, τα δύο αυτά λιπάσματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μαζί, ενώ σύνθετα λιπάσματα και οργανικά λιπάσματα μπορούν να εφαρμοστούν μαζί για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των λιπασμάτων και το ρυθμό χρησιμοποίησης θρεπτικών ουσιών. Η εφαρμογή οργανικών λιπασμάτων όχι μόνο βελτιώνει το έδαφος και ενεργοποιεί ευεργετικούς μικροοργανισμούς στο έδαφος, αλλά και εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Η εφαρμογή ορισμένων βιοργανικών λιπασμάτων δεν μπορεί μόνο να αποφύγει την περίπλοκη διαδικασία παραγωγής παραδοσιακών οργανικών λιπασμάτων αλλά και να δώσει στο έδαφος μεγάλο αριθμό ευεργετικών μικροοργανισμών για να ενεργοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και να μειώσει το εμπόδιο της συνεχούς καλλιέργειας. Μια κανονική δόση δεν βλάπτει τις ρίζες του φυτού. Ωστόσο, πολύ οργανικό λίπασμα θα κάψει τις ρίζες. Τα οργανικά λιπάσματα έχουν υποστεί ζύμωση για μεγάλο χρονικό διάστημα και η περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα σε αυτά δεν ήταν χαμηλή. Επομένως, εάν εφαρμοστεί περισσότερη γονιμοποίηση, η συγκέντρωση ιόντων στις ρίζες θα είναι σίγουρα πολύ υψηλή και θα υπάρξει καύση ρίζας. Αλλά δεν υπάρχει καύση των φυτών.

1. Η επίδραση λιπάσματος του οργανικού λιπάσματος είναι σταθερή και ήπια και η αλλαγή της διαλυτότητας του εδάφους είναι σχετικά αργή, γεγονός που δεν θα οδηγήσει στο θάνατο της αφυδάτωσης των φυτών.

2. Τα οργανικά λιπάσματα υποβάλλονται σε επεξεργασία με ζύμωση σε υψηλή θερμοκρασία και γήρανση και εφαρμόζονται στο έδαφος, σε αντίθεση με την ακατέργαστη κοπριά της εκμετάλλευσης, θα έχουν ναυτία και ζύμωση και οι ρίζες των σαπωνιών θα σαπίσουν.

image.png


Τι γίνεται αν το ποσό είναι υπερβολικό;

1. Ο αερισμός πρέπει να ενισχυθεί για να αποφευχθεί η εξάπλωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η αμμωνία που παράγεται από οργανικά λιπάσματα στη διαδικασία γήρανσης δεν θα απελευθερωθεί, η οποία θα καταστρέψει εύκολα τα λαχανικά. Επομένως, όταν συμβαίνει το φαινόμενο των σπόρων καπνίσματος, ο αριθμός και ο χρόνος αερισμού πρέπει να αυξηθούν, έτσι ώστε το αέριο αμμωνίας στο υπόστεγο να μπορεί να εκκενωθεί από το υπόστεγο εγκαίρως για να αποφευχθεί η εμφάνιση ρύπανσης του αέρα.

2. Αυξάνοντας τη συγκέντρωση ριζών από λιπάσματα ρίζας με νερό, διατηρούν τα λειτουργικά προϊόντα με τη χρήση μολύβδου, τόσο για τη μείωση των επιπτώσεων του μη σάπιου οργανικού λιπάσματος στη ρίζα όσο και για το βιολογικό βακτήριο λίπασμα που εμποδίζει τη λοίμωξη των ριζών.