Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Κάλιο Humate Πυρίμαχα υλικά

Oct 09, 2017

Το διοξείδιο του ζιρκονίου είναι το κύριο οξείδιο του ζιρκονίου, συνήθως υπό τις συνθήκες λευκών κρυστάλλων άοσμου και άοσμου, αδιάλυτων στο νερό, υδροχλωρικού οξέος και αραιού θειικού οξέος. Γενικά συχνά περιέχουν μικρή ποσότητα διοξειδίου του άφνιου. Οι χημικές ιδιότητες είναι αδρανείς και έχουν υψηλό σημείο τήξης, υψηλή αντίσταση, υψηλό δείκτη διάθλασης και χαμηλό συντελεστή θερμικής διαστολής της φύσης, καθιστώντας τα υλικά υψηλής θερμοκρασίας, κεραμικά μονωτικά υλικά και κεραμικό αδιαφανοποιητή, η τεχνητή διάτρηση είναι η κύρια πρώτη ύλη. Το χάσμα ζώνης είναι περίπου 5-7 eV.

Χημικές ιδιότητες

1, που λαμβάνεται με καύση ένυδρης ζιρκονίας ή πτητικού οξειδίου του ζιρκονυλίου ζιρκονίου που λαμβάνεται ως λευκή σκόνη, αδιάλυτη στο νερό

Zr02 xH2O Zr02 + χΗ2Ο;

2, μέσω της ήπιας καύσης του διοξειδίου του ζιρκονίου, σχετικά εύκολο να διαλυθεί σε ανόργανο οξύ

Zr02 + 4Η + = Zr4 ++ 2Η2

Η ισχυρή καύση θερμότητας του ζιρκονίου που λαμβάνεται είναι διαλυτή μόνο σε πυκνό θειικό οξύ και υδροφθορικό οξύ, μετά από τήξη και ανακρυστάλλωση ζιρκονίας μόνο με υδροφθορικό οξύ.

3, το διοξείδιο του ζιρκονίου είναι ένα είδος αμφοτερικού οξειδίου και το αλκαλικό ευτηκτικό μπορεί να σχηματίσει ζιρκονικό άλας, αλλά το ζιρκονικό νερό υδρολύεται εύκολα σε Zr02 · χΗ2Ο και καθίζηση.

Zr02 + 2NaOH = Na2Zr03 + Η2Ο

Na.Zr03 + Η2Ο = Zr02 + ΝαΟΗ.

4, αντίδραση ζιρκονίου και άνθρακα και αερίου υψηλής θερμοκρασίας ή με αντίδραση τετραχλωράνθρακα, σχηματισμός τετραχλωριούχου ζιρκονίου και διχλωριούχου ζιρκονίου, υδρόλυση και λήψη διοξειδίου του ζιρκονίου

3Zr02 + 2C + 4Cl2 = ZrCl4 + 2CO2 + 2ZrOCl2.

5, βρίσκεται στο τόξο με καρβίδιο ζιρκονίου που παράγεται με άνθρακα

Zr02 + 2C = C02 + ZrC.

6, στο λοξό ζιρκόνιο τύπου ZrO2 είναι κίτρινος ή καφέ μονοχρωματικός κρύσταλλος αδιάλυτος σε νερό, υδροχλωρικό οξύ και αραιό θειικό οξύ, διαλυτό σε θερμό πυκνό υδροφθορικό οξύ, νιτρικό οξύ και θειικό οξύ. Αλκαλίωση με βάση για την παραγωγή ζιρκονικών. Οι χημικές ιδιότητες είναι πολύ σταθερές. Για το σύστημα υψηλής ποιότητας κεραμικά, σμάλτο, πυρίμαχα υλικά. Μπορεί να είναι ζιρκονία και ανθρακικό νάτριο ευτηκτικό, με έκπλυση με νερό ζιρκονικό νάτριο, και υδροχλωρικό οξύ σε διχλωριούχο ζιρκόνιο, και στη συνέχεια φρύξη στο σύστημα.

Τομείς εφαρμογής

Μεταλλικό ζιρκόνιο και οι ενώσεις του

Για την παραγωγή ενώσεων ζιρκονίου και ζιρκονίου, κατασκευασμένων από πυρίμαχα τούβλα και χωνευτήρια, κεραμικά υψηλής συχνότητας, υλικά αλέσματος, κεραμικά χρωστικά και ζιρκονικά χρησιμοποιούνται κυρίως για κεραμικά προϊόντα πιεζοηλεκτρικά, κεραμικά για καθημερινή χρήση, πυρίμαχα και πολύτιμα μέταλλα τήξης τούβλο ζιρκονίου, ζιρκόνιο σωλήνα, χωνευτήριο και ούτω καθεξής. Χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή χάλυβα και μη σιδηρούχων μετάλλων, οπτικών ινών και ινών ζιρκονίας. Επίσης χρησιμοποιείται για κεραμικές χρωστικές, ηλεκτροστατικές επιστρώσεις και βαφές. Για την εποξειδική ρητίνη μπορεί να αυξηθεί η διάβρωση της ανθεκτικής στη θερμότητα άλμης.

Πυρίμαχα υλικά

Η ίνα ζιρκονίας είναι ένα πολυκρυσταλλικό πυρίμαχο υλικό ίνας. Λόγω του υψηλού σημείου τήξης, των μη οξειδωτικών και άλλων υψηλών θερμοκρασιών χαρακτηριστικών του ίδιου του υλικού ZrO2, οι ίνες ZrO2 έχουν υψηλότερες θερμοκρασίες από άλλες ποικιλίες πυρίμαχων ινών όπως είναι οι ίνες αλουμίνας, οι ίνες mullite και οι ίνες πυριτικού αλουμινίου. Οι ίνες οξείδιο του ζιρκονίου σε 1500 ℃ πάνω από την ατμόσφαιρα οξείδωσης υψηλής θερμοκρασίας μακροχρόνια χρήση, η μέγιστη θερμοκρασία μέχρι 2200 ℃, ακόμα και 2500 ℃ μπορεί να διατηρήσει ακόμη ένα πλήρες σχήμα ίνας, και υψηλή θερμοκρασία χημική σταθερότητα, αντοχή στη διάβρωση, οξείδωση, - πτητική, μη ρυπογόνος, είναι σήμερα η κορυφή ενός πυρίμαχου υλικού από ίνες. Η αντίσταση όξινης διάβρωσης του ZrO2 είναι πολύ ισχυρότερη από εκείνη του SiO2 και του Al2O3. Αδιάλυτο στο νερό, διαλυτό σε θειικό οξύ και υδροφθορικό οξύ. ελαφρά διαλυτό σε υδροχλωρικό οξύ και νιτρικό οξύ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το βασικό ευτηκτικό άλας ζιρκονίου

τουρμπίνα αερίου

Η εφαρμογή επικαλύψεων θερμικού φραγμού με ψεκασμό ζιρκονίου πλάσματος σε αεροστροβίλους και βιομηχανικούς αεριοστρόβιλους έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και έχει χρησιμοποιηθεί σε στροβίλους αεριοστροβίλων σε κάποιο βαθμό. Επειδή αυτή η επικάλυψη μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία των αερόψυκτων εξαρτημάτων υψηλής θερμοκρασίας κατά 50 έως 200 ° C, είναι δυνατόν να βελτιωθεί αξιοσημείωτα η ανθεκτικότητα των εξαρτημάτων υψηλής θερμοκρασίας ή να αυξηθεί η θερμοκρασία του αερίου ή να μειωθεί η ποσότητα του αέριο ψύξης και να διατηρηθεί η αλλαγή της θερμοκρασίας, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση του κινητήρα.

Κεραμικό υλικό

Επειδή ο δείκτης διάθλασης του ζιρκονίου, το υψηλό σημείο τήξης, η αντίσταση στη διάβρωση, χρησιμοποιείται για πρώτες ύλες κλιβάνου. Τα πιεζοηλεκτρικά κεραμικά προϊόντα είναι φίλτρα, ακουστικά ανιχνευτές υπερήχων υπερήχων. Υπάρχουν καθημερινά κεραμικά (βιομηχανικά κεραμικά λούστρο), τήξη πολύτιμων μετάλλων με τούβλο ζιρκονίου και σωλήνα ζιρκονίου. Τα ζιρκονία μεγέθους νανομέτρου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως υλικό μήτρας για γυαλιστικά, λειαντικά, πιεζοηλεκτρικά κεραμικά, κεραμικά ακριβείας, κεραμικά υαλοστάσια και χρωστικές υψηλής θερμοκρασίας.

άλλα

Επιπλέον, η ζιρκονία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκίαση λευκού θερμού αερίου, σμάλτο, λευκό γυαλί, πυρίμαχο χωνευτήριο, κ.λπ. Φωτογραφία ακτίνων Χ. Υλικό λείανσης. Χρησιμοποιείται μαζί με ύττριο για την κατασκευή λαμπτήρων φωτός, υλικών χωρητικότητας κυκλώματος παχιάς μεμβράνης, συνταγών πιεζοηλεκτρικού μορφοτροπέα κρυστάλλων σε υπέρυθρα φασματόμετρα