Σπίτι > Νέα > Περιεχόμενο

Κάλιο Humate αποθήκευσης και μεταφοράς

Aug 17, 2017

Υδροξείδιο του καλίου (χημικός τύπος: ΚΟΗ, ποσότητα: 56,1) λευκή σκόνη ή λεπτόκοκκο στερεό. Σημείο τήξεως 380 ° C, σημείο βρασμού 1324 ° C, σχετική πυκνότητα 2,04 g / cm3, δείκτη διάθλασης n20 / D1,421 και πίεση ατμού 1 mmHg (719 ° C). Με ισχυρή αλκαλική και διαβρωτική. Εύκολη απορρόφηση υγρασίας στον αέρα και απορροφητικότητα, απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από ανθρακικό κάλιο. Διαλύεται σε περίπου 0,6 μέρη ζεστού νερού, 0,9 μέρη κρύου νερού, 3 μέρη αιθανόλης και 2,5 μέρη γλυκερόλης. Όταν διαλύεται σε νερό, αλκοόλη ή επεξεργάζεται με οξύ για να παράγει πολλή θερμότητα. Το ρΗ του διαλύματος 0,1 mol / L ήταν 13,5. Μεσαία τοξική, μισή θανατηφόρα δόση (αρουραίος, από του στόματος) 1230mg / kg. Διαλυτό σε αιθανόλη, ελαφρώς διαλυτό σε αιθέρα. Έχει πολύ ισχυρή αλκαλική και διαβρωτική, τη φύση της και καυστική σόδα παρόμοια. Μεσαία τοξική, μισή θανατηφόρα δόση (αρουραίος, από του στόματος) 1230mg / kg.

Τομείς εφαρμογής

1, που χρησιμοποιείται ως αποξηραντικό, απορροφητικό, για την παραγωγή οξαλικού οξέος και ποικιλίας καλίου, αλλά και για ηλεκτρολυτική, γλυπτική, λιθογραφία

2, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή πρώτων υλών όπως το κάλιο, όπως το υπερμαγγανικό κάλιο, το ανθρακικό κάλιο και ούτω καθεξής. Στη φαρμακευτική βιομηχανία, για την παραγωγή βορίου καλίου, σπιρονολακτόνης, ηπαπαρανόλης, προπιονικής τεστοστερόνης και ούτω καθεξής. Στην ελαφρά βιομηχανία για την παραγωγή σαπουνιού καλίου, αλκαλικών μπαταριών, καλλυντικών (όπως κρέμα κρέμας, κρέμας και σαμπουάν). Στη βιομηχανία χρωστικών ουσιών, για την παραγωγή μειωτικών βαφών, όπως η μείωση του μπλε RSN και ούτω καθεξής. Στην ηλεκτροχημική βιομηχανία, για ηλεκτρολυτική επικάλυψη, γλυπτική και ούτω καθεξής. Στη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας, για εκτύπωση και βαφή, λεύκανση και μερσερισμό, καθώς και μεγάλο αριθμό χρησιμοποιημένων για την κατασκευή συνθετικών τεχνητών ινών, βασικών πρώτων υλών ινών πολυεστέρα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται επίσης για μεταλλουργικές θερμαντικές συσκευές και απολίπανση δερμάτων και ούτω καθεξής.

3, χημικές πρώτες ύλες, για φάρμακα, οικιακές χημικές ουσίες και ούτω καθεξής.

4, που χρησιμοποιούνται ως αναλυτικά αντιδραστήρια, αντιδραστήρια σαπωνοποίησης, διοξείδιο του άνθρακα και απορροφητής υγρασίας.

5, η χημική βιομηχανία για την παρασκευή σαπουνιού πλυσίματος, σαπούνι σαμπουάν, κρέμα, κρέμα, κρέμα, σαμπουάν και άλλες πρώτες ύλες. Η φαρμακευτική βιομηχανία για την παραγωγή προγεστερόνης, βανιλίνης και άλλων πρώτων υλών. Η βιομηχανία βαφών χρησιμοποιείται για την παρασκευή χρωμάτων μελαμίνης. Η βιομηχανία μπαταριών χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλκαλικών μπαταριών

Ανάλυση περιεχομένου

Το δείγμα ζυγίστηκε με ακρίβεια περίπου 1,5 g, διαλύθηκε σε 40 ml νέου βρασμένου και ψυχρού νερού, κρύο στους 15 ° C, συν το διάλυμα δοκιμής φαινολοφθαλεΐνης (TS-167) μερικές σταγόνες, με τιτλοδότηση 1mol / L θειικού οξέος. Όταν το ροζ χρώμα εξαφανιστεί, καταγράψτε την ποσότητα του οξέος που καταναλώνεται, προσθέστε μερικές σταγόνες διαλύματος δοκιμής πορτοκαλιού με μέταλλο (TS-148), συνεχίστε να τιτλοδοτείτε για να εμφανίσετε ένα συνεχές μη ξεθωριασμένο ροζ χρώμα. Καταγράψτε τη συνολική ποσότητα οξέος που απαιτείται για την τιτλοδότηση. Ανά 1 mol / L θειικού οξέος ισοδύναμο προς τη συνολική ποσότητα αλκαλίου (σε ΚΟΗ) 56.11 mg.

Αποθήκευση και μεταφορά

1, μεταφορά Σημείωση: σιδηροδρομικές μεταφορές, τύμπανα χάλυβα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά του αυτοκινήτου. Η συσκευασία πρέπει να είναι πλήρης και το φορτίο πρέπει να είναι ασφαλές. Κατά τη μεταφορά, για να διασφαλίσετε ότι το δοχείο δεν διαρρέει, μην καταρρέετε, μην πέσετε, δεν βλάπτετε. Απαγορεύεται να αναμιγνύονται με καύσιμα ή καύσιμα, όξινα, βρώσιμα χημικά και ούτω καθεξής. Τα οχήματα μεταφοράς πρέπει να είναι εξοπλισμένα με εξοπλισμό χειρισμού έκτακτης ανάγκης διαρροής.

2, αποθήκευση Σημείωση: αποθηκεύεται σε δροσερό, ξηρό, καλά αεριζόμενο χώρο αποθήκευσης. Μακριά από φωτιά, θερμότητα. Η υγρασία στην δεξαμενή κατά προτίμηση δεν είναι μεγαλύτερη από 85%. Η συσκευασία πρέπει να είναι σφραγισμένη και όχι υγρή. Θα πρέπει να είναι εύκολο με (μπορεί) καύσιμο, οξύ και άλλες χωριστές αποθήκες, αποφύγετε μικτή αποθήκευση. Ο χώρος αποθήκευσης θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με κατάλληλα υλικά για τη συγκράτηση των διαρροών.

3, η μέθοδος συσκευασίας: στερεό μπορεί να φορτωθεί στο χαλύβδινο τύμπανο πάχους 0,5 mm σε σφραγισμένο καθαρό βάρος όχι περισσότερο από 100 kg ανά βαρέλι. πλαστικές σακούλες ή δύο στρώσεις χάρτινων σακουλών kraft έξω από το πλήρες άνοιγμα ή στο ανοικτό χαλύβδινο τύμπανο. γυάλινες φιάλες με σπείρωμα, πλαστικά μπουκάλια ή βαρέλια από χαλυβοκάλυμμα (δοχεία) έξω από το κιβώτιο της πλάκας δαπέδου, κουτί από ινοσανίδες ή κουτί από κόντρα πλακέ. κασσίτερο λεπτό Δοχεία από χάλυβα (κουτιά), μεταλλικοί κάδοι (δοχεία), πλαστικά μπουκάλια ή μεταλλικοί σωλήνες εκτός κυματοειδών κουτιών.